Flinke daling aantal verkochte woningen

Door: Vincent van der Graaf op 15-04-2013

In vergelijking met het vierde kwartaal van 2012 zijn er in het eerste kwartaal van 2013 een stuk minder woningen verkocht en tegen een lagere prijs.

In totaal zijn er in het eerste kwartaal van 2013 zo'n 23.750 woningen verkocht, zo'n 30% minder dan in het vierde kwartaal van 2012. De woningprijzen zijn ook flink gedaald naar gemiddeld €206.000, dat is 5,5% lager dan in het voorgaande jaar.

De daling in het aantal verkochte woningen in het eerste kwartaal van 2013 heeft onder andere te maken met de verscherpte regelgeving met betrekking tot het uitgeven van een hypotheek, welke sinds 1 januari 2013 is ingevoerd. Hierdoor zijn voor de jaarwisseling nog veel woningen verkocht wat resulteert in de daling die wij nu zien.

Het aantal te koop aangeboden woningen is voor het eerst in 13 jaar tijd aanzienlijk gedaald. Halverwege het eerste kwartaal van 2013 bestond het aanbod uit ongeveer 227.000 woningen. In vergelijking met het vierde kwartaal van 2012 is dit een daling van 4%. Deze daling is te verklaren door het aantal uit de verkoop gehaalde woningen en de lage toename van het aanbod in het laatste kwartaal.

Bron: NVM

 
 
» Terug naar nieuws
 
Vul uw gegevens in
Vul uw gegevens in Vul de woningwaarde en postcode in.
Vergelijk tarieven
Vergelijk tarieven Vergelijk de makelaars tarieven.
Vraag een verkoop advies aan
Vraag een verkoop advies aan Vraag vrijblijvend een verkoop advies aan.
 
 

Recente aanvragen

Er is zojuist een aanvraag gedaan in Leiden door Dhr. Pjp Verschoor
Er is zojuist een aanvraag gedaan in Leiden door Dhr. Pjp Verschoor
Er is zojuist een aanvraag gedaan in Leiden door Dhr. Pjp Verschoor
Er is zojuist een aanvraag gedaan in Alphen aan den Rijn door Dhr. Y.M. De Miranda