Forse daling woningverkopen in januari

Door: Vincent van der Graaf op 01-02-2013
Het aantal woningverkopen is in januari met maar liefst veertig procent gedaald vergeleken met het jaar 2012. "Dit is precies het aantal dat in december meer werd verkocht", stelt Makelaarsland donderdag in zijn maandelijkse woningmarktindicator.

Het aankopen van een woning was onder de oude hypotheekregels een stuk voordeliger. Vandaar dat veel kopers de aanschaf van een huis naar voren hebben geschoven. De makelaarsorganisatie ziet dat het aantal woningverkopen in januari uitgekomen is op 3500.

De aanscherping van de hypotheekregels per 1 januari hebben er voor gezorgd dat het laatste kwartaal van vorig jaar de aantal verkopen het hoogst waren in drie jaar tijd. In de laatste maand van 2012 werden maar liefst 8500 woningen verkocht.

Bezichtigingen minder hard teruggelopen

Het aantal bezichtigingen is vergeleken met het aantal verkopen een stuk minder hard teruggelopen, tot ongeveer zestigduizend. Dit is veertien procent minder dan een jaar eerder. "De koopbehoefte blijkt met ingang van de nieuwe hypotheekregels nog steeds aanwezig", stelt directeur van Makelaarsland Jeroen Stoop in een verklaring.

In de maand februari zal er weinig veranderen ten opzichte van januari. Als de maand maart passeert zal het aantal verkopen weer gaan stijgen.

bron:nu.nl
 
 
» Terug naar nieuws
 
Vul uw gegevens in
Vul uw gegevens in Vul de woningwaarde en postcode in.
Vergelijk tarieven
Vergelijk tarieven Vergelijk de makelaars tarieven.
Vraag een verkoop advies aan
Vraag een verkoop advies aan Vraag vrijblijvend een verkoop advies aan.
 
 

Recente aanvragen

Er is zojuist een aanvraag gedaan in Leiden door Dhr. Pjp Verschoor
Er is zojuist een aanvraag gedaan in Leiden door Dhr. Pjp Verschoor
Er is zojuist een aanvraag gedaan in Leiden door Dhr. Pjp Verschoor
Er is zojuist een aanvraag gedaan in Alphen aan den Rijn door Dhr. Y.M. De Miranda